خطر سرازیر شدن سیلاب‌ها در پی افزایش سطح آب رودخانه‌ها در پنجاب

Updated about 10:46 hours ago

با آغاز بارندگی‌های شدید موسمی از تاریخ ۵ جولای، نگرانی‌ها در ایالت پنجاب پاکستان افزایش یافته است. اداره مدیریت بحران‌های طبیعی پنجاب (PDMA) هشدار داده است که سطح آب در تمام رودخانه‌ها و دره‌های کوهستانی در حال افزایش می‌باشد.

در گزارشی که توسط PDMA منتشر شده، خطر سرازیر شدن سیلاب‌های ناگهانی در منطقه دیره غازی‌خان و جاری شدن سیلاب‌های شهری در شهرهای بزرگ از جمله لاهور برجسته گردیده است.

مدیرکل این اداره، آقای عرفان علی کاتھیه، به تمامی معاونان ولسوال‌ها و تیم‌های واکنش به بحران دستور داده است که در حالت آماده‌باش کامل قرار داشته باشند.

اتاق کنترول ولایتی به‌صورت ۲۴ ساعته فعال است و خدمات اضطراری مانند «ریسکیو ۱۱۲۲» نیز در حالت آماده‌باش قرار دارند.

به دهقانان توصیه شده است تا اقدامات پیشگیرانه را روی‌دست گیرند، و از گردشگران خواسته شده است که از رفت‌وآمد در مسیرهای خطرناک، به‌ویژه در مناطق مستعد لغزش زمین مانند مری و گلیات، خودداری نمایند. PDMA هشدار داده است که مردم باید از اقامت در ساختمان‌های سست، نزدیک شدن به آب‌های سیلابی، و نادیده‌ گرفتن هشدارهای هواشناسی اجتناب ورزند.

این اداره به‌طور خاص از خطر صاعقه، فروریختن سقف‌ها، و آسیب‌پذیری کودکان در برابر آب‌های جمع‌شده بارانی یا سیلابی هشدار داده است.

پیش‌بینی می‌شود که از تاریخ ۵ تا ۱۰ جولای بارندگی‌های شدید تا بسیار شدید در بیشتر مناطق پنجاب رخ دهد.

اداره هواشناسی اعلام کرده است که جریان‌های قوی موسمی همراه با یک موج غربی، سبب بارش‌های گسترده، طوفان‌های بادی و رعدوبرق خواهد شد. شدیدترین بارندگی‌ها در شهرهای راولپندی، لاهور، گوجرانواله، فیصل‌آباد و سرگودها پیش‌بینی شده است.

مناطق پست در شهرهای بزرگ و دره‌های کوهستانی در دیره غازی‌خان و شمال‌شرق پنجاب در معرض خطر طغیان قرار دارند.

مرکز ملی عملیات اضطراری (NEOC) نیز هشدارهای متعددی را بر اساس تأثیرات احتمالی وضعیت هوا تا تاریخ ۸ جولای برای مناطق مختلف پاکستان صادر کرده است. این هشدارها شامل خطر افزایش سیلاب‌های ناگهانی، فروریزی دریاچه‌های یخی (GLOFs) و سیلاب‌های شهری می‌باشد.

NEOC اعلام کرده است که جریان آب در سراسر کشور، به‌ویژه در رودخانه کابل در ناحیه نوشهره، به دلیل افزایش سطح شاخه‌های فرعی، بیشتر خواهد شد. همچنین پیش‌بینی شده است که جریان ورودی به بند تاربیلا ممکن است به سطح سیلابی برسد.

خطر فروبارش دریاچه‌های یخی و لغزش زمین در مناطق گلگت-بلتستان و خیبرپختونخوا نیز به‌دلیل افزایش دما و ذوب سریع یخچال‌ها و برف‌ها بیشتر شده است.

اداره ملی مدیریت بحران‌ها از مردم خواسته است تا تدابیر لازم برای ایمنی و احتیاط را روی‌دست گیرند.

مطالب مرتبط